Yazar |
|
cantur
Rize
admin
Kayıt: 16.01.2006 |
|
nesibe yazdi | akgulozkan yazdi | burakkanmaz yazdi | akgulozkan yazdi | nesibe yazdi
limonu sebze mi biliyordun.. |
Sen limonu meyve tabağında muz ile birlikte mi yiyosun ? |
peki pişiripte mi yiyosun bence limon orjinal meyve
benim meyvem senin meyveni döver olayına dönüyo yavaş yavaş ayrıca cantur hocam güzel izah etmiş |
bizim evde en azındanmisafir gelmeden önce annem babama meyve al deyince limon alındığını hiç görmediğimdenlimonun meyve mi sebze mi olduğu konusunu hiç düşünmemiştim.sağolsun arkadaşlar bu ilginç başlığı acınca düşündüm ve yazılanlardan yola cıkarak meyve dir dedim.ayrıca yazılanlara göre evt kabak da meyve oluyo |
Ya arkadaşlar pazardaki adam yemeklere katılan meyvelere sebze diyor diye biz de mi öyle demeliyiz. Tamam annemizde yanlış biliyor olabilir. Ben de lisedeki biyoloji dersine kadar sebze diye bildiğim bir çok şeyin meyve olduğunu öğrenince afallamıştım.
Tohum ve onu örten kısıma meyve diyorlar bitkinin, Kalan kısımlarıda sebze oluyor. Yukarıda bilimsel açıklamasını yapan arkadaşlar da olmuş. Başlık daha uzar bence. Bal kabağı meyvedir.
|
|
Yazar |
|
kellad
istanbul
Kayıt: 21.01.2006 |
|
Ben çok limon yedim ısıra ısıra. Epeydir de yemedim. Canım çekti. Evde de yok.
Limonda çilekten daha çok şeker olduğunu biliyor muydunuz?
Narenciyeden sözetmişken, 100 gram portakalda 50 mg C vitamini bulunur. Oysa kırmızı biber 283 mg C vitamini içerir. Yeşil biber 120 mg ve brokoli de 53.3 mg C vitaminine sahiptir. Çiğ kabuklu patatesin 100 gramında 150 mg(portakalın 3 katı) C vitamini bulunur. Tabi bu değerlerin hepsi pişmemişken geçerli. Portakal dışındakileri pişirdiğimiz için içindeki c vitamininin çoğundan yararlanamıyoruz.
Decompiling the code of universe.
Listening the cosmic background radiation.
Swimming in Inter Stellar Medium.
|
|
Yazar |
|
nesibe
Kayıt: 10.02.2006 |
|
cantur yazdi | nesibe yazdi | akgulozkan yazdi | burakkanmaz yazdi | akgulozkan yazdi | nesibe yazdi
limonu sebze mi biliyordun.. |
Sen limonu meyve tabağında muz ile birlikte mi yiyosun ? |
peki pişiripte mi yiyosun bence limon orjinal meyve
benim meyvem senin meyveni döver olayına dönüyo yavaş yavaş ayrıca cantur hocam güzel izah etmiş |
bizim evde en azındanmisafir gelmeden önce annem babama meyve al deyince limon alındığını hiç görmediğimdenlimonun meyve mi sebze mi olduğu konusunu hiç düşünmemiştim.sağolsun arkadaşlar bu ilginç başlığı acınca düşündüm ve yazılanlardan yola cıkarak meyve dir dedim.ayrıca yazılanlara göre evt kabak da meyve oluyo |
Ya arkadaşlar pazardaki adam yemeklere katılan meyvelere sebze diyor diye biz de mi öyle demeliyiz. Tamam annemizde yanlış biliyor olabilir. Ben de lisedeki biyoloji dersine kadar sebze diye bildiğim bir çok şeyin meyve olduğunu öğrenince afallamıştım.
Tohum ve onu örten kısıma meyve diyorlar bitkinin, Kalan kısımlarıda sebze oluyor. Yukarıda bilimsel açıklamasını yapan arkadaşlar da olmuş. Başlık daha uzar bence. Bal kabağı meyvedir.
|
hocam bilimsel açıklamayı görünce zaten ben de hemen dedim ki demek ki limon meyveymiş hatta kabak da meyveymiş.bilimsel açıklama yı görünce boynumuz kıldan ince
ince ince yasemince gibi oldu
kalpler bir, yetmez mi?
|
|
Yazar |
|
burakkanmaz
Gaziantep
Kayıt: 02.10.2006 |
|
nesibe yazdi
Forum ne hallere geldi
|
|
Yazar |
|
akgulozkan
istanbul
Kayıt: 12.12.2006 |
|
kellad yazdi | Ben çok limon yedim ısıra ısıra. Epeydir de yemedim. Canım çekti. Evde de yok.
Limonda çilekten daha çok şeker olduğunu biliyor muydunuz?
Narenciyeden sözetmişken, 100 gram portakalda 50 mg C vitamini bulunur. Oysa kırmızı biber 283 mg C vitamini içerir. Yeşil biber 120 mg ve brokoli de 53.3 mg C vitaminine sahiptir. Çiğ kabuklu patatesin 100 gramında 150 mg(portakalın 3 katı) C vitamini bulunur. Tabi bu değerlerin hepsi pişmemişken geçerli. Portakal dışındakileri pişirdiğimiz için içindeki c vitamininin çoğundan yararlanamıyoruz. |
kellad arkadaşımız dengeli ve düzenli besleniyo limonu ısırarak
geyik bari tam geyik olsun..
|
|
Yazar |
|
nesibe
Kayıt: 10.02.2006 |
|
kellad yazdi | Ben çok limon yedim ısıra ısıra. Epeydir de yemedim. Canım çekti. Evde de yok.
Limonda çilekten daha çok şeker olduğunu biliyor muydunuz?
Narenciyeden sözetmişken, 100 gram portakalda 50 mg C vitamini bulunur. Oysa kırmızı biber 283 mg C vitamini içerir. Yeşil biber 120 mg ve brokoli de 53.3 mg C vitaminine sahiptir. Çiğ kabuklu patatesin 100 gramında 150 mg(portakalın 3 katı) C vitamini bulunur. Tabi bu değerlerin hepsi pişmemişken geçerli. Portakal dışındakileri pişirdiğimiz için içindeki c vitamininin çoğundan yararlanamıyoruz. |
gecen gün haberlerde izledim yanlış bilinenleri sayıyolardı.pişirildikten sonra vitamin ölmesi diye bilinen bişi vardı o yanlış biliniyomuş ingilterede yapılan bi araştırmaya göre bböle değilmiş yani.
kalpler bir, yetmez mi?
|
|
Yazar |
|
akgulozkan
istanbul
Kayıt: 12.12.2006 |
|
nesibe yazdi | kellad yazdi | Ben çok limon yedim ısıra ısıra. Epeydir de yemedim. Canım çekti. Evde de yok.
Limonda çilekten daha çok şeker olduğunu biliyor muydunuz?
Narenciyeden sözetmişken, 100 gram portakalda 50 mg C vitamini bulunur. Oysa kırmızı biber 283 mg C vitamini içerir. Yeşil biber 120 mg ve brokoli de 53.3 mg C vitaminine sahiptir. Çiğ kabuklu patatesin 100 gramında 150 mg(portakalın 3 katı) C vitamini bulunur. Tabi bu değerlerin hepsi pişmemişken geçerli. Portakal dışındakileri pişirdiğimiz için içindeki c vitamininin çoğundan yararlanamıyoruz. |
gecen gün haberlerde izledim yanlış bilinenleri sayıyolardı.pişirildikten sonra vitamin ölmesi diye bilinen bişi vardı o yanlış biliniyomuş ingilterede yapılan bi araştırmaya göre bböle değilmiş yani. |
yaw ingiltere ve amerikada yapılan araştırmalara güvenmiyorum kardeşim
|
|
Yazar |
|
kellad
istanbul
Kayıt: 21.01.2006 |
|
nesibe yazdi |
gecen gün haberlerde izledim yanlış bilinenleri sayıyolardı.pişirildikten sonra vitamin ölmesi diye bilinen bişi vardı o yanlış biliniyomuş ingilterede yapılan bi araştırmaya göre bböle değilmiş yani. |
Benim bildiğim pişince bozulma sadece antioksidan vitaminler için geçerli diğerleri için değil. A,C ve E vitaminleri için yani. Onlarında tamamı bozulmuyor. Pişme süresine de bağlı. Nasıl pişirildiğine de bağlı. Özellikle suda kaynatınca bozuluyorlarmış.
Decompiling the code of universe.
Listening the cosmic background radiation.
Swimming in Inter Stellar Medium.
|
|
Yazar |
|
nesibe
Kayıt: 10.02.2006 |
|
sebzeyi meyveyi öyle kafana göre pişirirsen zaten bi anlamı kalmaz yani şöyle ki bence herşeyin bi kıvamı vardır fazlası da azı da zararlı ve lezzetsizdir.burda yemek dersi vermek bana düşmez tabi ama gercekleri konuşmak lazım.şimdi meyve pişirilir mi demeyin başlığı baştan sona okuyunca pişirdiklerinizin hepsinin nerdeyse meyve olduğu anlaşılıyo
kalpler bir, yetmez mi?
|
|
Yazar |
|
reccae
istanbul
banlandı
Kayıt: 15.02.2006 |
|
akgulozkan yazdi |
yaw ingiltere ve amerikada yapılan araştırmalara güvenmiyorum kardeşim |
ama ürettikleri ürünleri kullanıyosun.
bide kabak meyve ise ben de astronotum o zaman. pişirirken içine şeker atıp "ama tatlısı var" demek nedir yani. sığar mı bilim ahlakına. ben ıspanak hoşafı yapsam ıspanak meyve mi olacak yani.
cidden her bitki meyve yada sebze olmak zorunda mı. mesela ağaç yaprakları sebze midir. (tanıma göre meyve olamıyor )
insa ettigim binanin cimentosu kelâm
|
|
Yazar |
|
kellad
istanbul
Kayıt: 21.01.2006 |
|
Ben pişmiş incir, zeytin ve pişmiş muz da yedim. Zeytini ve inciri pişiren memleketimizde var ama muzu bizim Tanzanyalılar pişiriyor. Tadı da fena değil ama ben pişmemişini tercih ederim.
Decompiling the code of universe.
Listening the cosmic background radiation.
Swimming in Inter Stellar Medium.
|
|
Yazar |
|
akgulozkan
istanbul
Kayıt: 12.12.2006 |
|
reccae yazdi | akgulozkan yazdi |
yaw ingiltere ve amerikada yapılan araştırmalara güvenmiyorum kardeşim |
ama ürettikleri ürünleri kullanıyosun.
|
abi amaç zaten o.. bizim kullanacağımız şeyi üretmek ve bize satmak.... yani adamların tüm araştırmaları bunun üzerine.. sistemin çıkarına olan her türlü açıklama doğru kabul edilir.. demek istediğim buydu.. Bizim burda da yok değil.. kayısı satışı düşer, arkasından doktorlar açıklama yaparlar, kayısıda bilinmeyen bir çok fayda keşfedildi.. tek kelime ile kepazelik..(doğru olan çalışmalara lafım yok))
neyse geyik konusunda bu kadar ciddi bi açıklamayı anca ben yaparım heralde
|
|
Yazar |
|
kellad
istanbul
Kayıt: 21.01.2006 |
|
reccae yazdi |
cidden her bitki meyve yada sebze olmak zorunda mı. mesela ağaç yaprakları sebze midir. (tanıma göre meyve olamıyor ) |
İngilizler sebze için "vegetable" diyorlar. Aynı kelimeyi bitki anlamında da kullanıyorlar. Biz yemesek bile ağaç yaprakları sebze oluyor.
Mesela üzümün yemişlerini de yiyoruz yapraklarını da yiyoruz. Yaprakları sebze oluyor.
Her bitki bölümü yemiş yada sebze olmuyor bir de tohumlar var. Bakliyatlar tohumlar oluyor. Tohumların etrafında etli kısımlar varsa yemiş olur.
Bu arada bazı domates tohumlarının gramı altının gramından değerli. Bilin bakalım nerden geliyor? Bir ipucu: Dünyanın en karışık yerinden.
Decompiling the code of universe.
Listening the cosmic background radiation.
Swimming in Inter Stellar Medium.
|
|
Yazar |
|
akgulozkan
istanbul
Kayıt: 12.12.2006 |
|
kellad yazdi |
Bu arada bazı domates tohumlarının gramı altının gramından değerli. Bilin bakalım nerden geliyor? Bir ipucu: Dünyanın en karışık yerinden.
|
ortadoğu bu tarz sorularda tongaya düşebiliyorum..
|
|
Yazar |
|
kellad
istanbul
Kayıt: 21.01.2006 |
|
akgulozkan yazdi | kellad yazdi |
Bu arada bazı domates tohumlarının gramı altının gramından değerli. Bilin bakalım nerden geliyor? Bir ipucu: Dünyanın en karışık yerinden.
|
ortadoğu bu tarz sorularda tongaya düşebiliyorum.. |
İsrail'den geliyor. Eskiden Filistin derlermiş. Ben hatırlamıyorum o günleri. Ramazan ayının en gözde yemişi olan hurmaların en pahalıları da oradan geliyormuş. Bir de bolca silah. O konumuzun dışında. Ben hurmaları nerden geldiğine bakıp alıyorum.
Decompiling the code of universe.
Listening the cosmic background radiation.
Swimming in Inter Stellar Medium.
|
|
|
|
-
Del.icio.us
-
Digg
-
Facebook
-
Furl
-
Google
-
Blink
-
Simpy
-
Spurl
-
Y! MyWeb
|
|
| | | | | | | | | | | |