Konuyu görüntüle
IUCODERS FORUM > Duyurular > Diğer > genç girişimci geliştirme programı (gggp)
Yazar
sultan


avatar
denizli
Kayıt: 09.06.2006
19.09.2007-10:57 #27507
Öncelikle herkese selamlar.. :)
Okulumuzda Kosgeb'e ait bir birimin olduğunu bilmiyo olabilirsiniz -ki bende daha 1.5 ay önce öğrendim.. Veterinerliğin arka tarafında bir binası var İstanbul Üniversitesi TEKMER'in.. (TEKMER = teknoloji geliştirme merkezi)

Üniversitemizde GGGP programları yapılıyormuş ve tanıtımı yapılıyomuş aslında üniversitede ama benim hiç haberim olmamıştı, katılmak isterseniz takip edin, yada gidin TEKMER'e sorun, ne zaman olduğu hakkında bilgi edinin.. Genelde Ekim ayında başlıyormuş bu program.

Eminimki aramızda kendi işini kurmak isteyen, yada aklında farklı bir projesi olup da nasıl yapmalıyım diye düşünenler vardır.. Bu programın faydası mutlaka olacaktır. Programa katılıp projesi dikkat çeken kişilere maddi olarak destek sağlanıyor..

biraz bilgi ekledim, ilgilenmiyosanız bile en azından bilginiz olur böyle bişey olduğundan biggrin
benim gibi "aa öle bi yermi varmış üniversitede" demezsiniz biggrin




PROGRAM HAKKINDA

1990'lı yılların en önemli teması haline gelen girişimcilik, ekonomik büyüme, istihdam yaratma ve sosyal ilerlemenin temel faktörü olarak değerlendirilmektedir. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik durum, istihdam sorunları, bunlara bağlı olarak gelişen sosyal sorunlar ve buna karşılık ülkemizin sahip olduğu genç nüfus potansiyeli göz önüne alındığında, gençlerin girişimciliğe yönlendirilmesi önemli bir inisiyatiftir.

PROGRAMIN AMACI

Öğrencilerin kariyer planlaması yaptığı bir dönemde, alışılagelmiş alternatifler dışında, girişimciliği önlerine bir seçenek olarak sunarak, üniversiteli gençleri girişimciliğe yani kendi işini kurmaya yöneltmek, üniversitelerde girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamaktır.
Programın en önemli özelliği, iş fikrinin belirlenmesi ile başlayan iş kurma sürecini adım adım öğrenecekleri ve yaşayabilecekleri bir program olmasıdır. Program eğitim, danışmanlık ve stajdan oluşan üç araç ile gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler bu program ile eğitim hayatlarındaki en iyi ve gerçekçi uygulamayı yaşama şansını bulmaktadırlar.
Programın doğrudan amacı gençlerin girişimciliğe yönlendirilmesi olmakla birlikte, program sürecinde öğrenciler,Proje hazırlayabilen ve yönetebilen, İşletme yönetimini bilen, Çevresini ve gelişmeleri gözlemleyebilen, Kendisine ve çevresine artı değer kazandırabilen, yüksek nitelikli bireyler olarak yetiştirilmektedir.

HEDEF KATILIMCILAR

Üniversite son sınıf veya yüksek lisans öğrencilerinden, kendi işini kurmak isteyen, aile işletmesini geliştirmek isteyen, programın sorumluluklarını yerine getirmeye hazır olan öğrenciler.

PROGRAMIN İÇERİĞİ

Tanıtım ve Motivasyon Toplantısı
Girişimcilik Potansiyeli Değerlendirme ve İş Fikri Belirleme Eğitimi ( 4 saat )
Programa Başvuruların Yapılması ve Programa katılacak öğrencilerin belirlenmesi

I. AŞAMA

Girişimcilik ve İş Kurma Süreçleri Eğitimi (12 saat)
İş Fikri Ön Değerlendirme Danışman Görüşmesi
Yapılabilirlik Raporu Hazırlama Eğitimi (12 saat)
Katılımcıların Yapılabilirlik Raporu Hazırlama sürecine başlamaları
Yapılabilirlik Raporu Hazırlama 1. Danışman Görüşmesi
Yapılabilirlik Raporu Hazırlama 2. Danışman Görüşmesi
Yapılabilirlik Raporlarının tamamlanarak teslim edilmesi
Yapılabilirlik Raporlarının değerlendirilerek Programın II. aşamasına katılacak öğrencilerin belirlenmesi
Program Destek Eğitimleri (Toplam 10 saat)

II. AŞAMA

İş Planı Hazırlama Eğitimi (12 saat)
Pazarlama Planı Hazırlama Eğitimi (12 saat)
Öğrencilerin İş Planı Hazırlama sürecine başlamaları
Yurt dışı stajına gidebilecek öğrencilerin belirlenmesi
İş Planı taslağının değerlendirilmesi danışmanlık görüşmesi
Program Destek Eğitimleri (Toplam 10 saat)
Staj sürecini yönlendirme danışmanlık görüşmeleri
Yurt İçi ve Yurt dışı stajlarının gerçekleştirilmesi
İş planlarının staj sonrası tekrar değerlendirilmesi danışmanlık görüşmesi
İş Planlarının Girişim Kliniği tarafından değerlendirilmesi
Girişimci adayının iş planını hayata geçirmesi





bide program sonucundaki destekten bahsedeyim :

Yeni Girişimci Desteği

Kimler Yararlanabilir
a) KOSGEB tarafından üniversitelerde gerçekleştirilen Genç Girişimci Geliştirme Programından mezun olan,
b) KOSGEB tarafından verilen iş kurma danışmanlığı desteğini alan,
c) İş Geliştirme Merkezlerinde (İŞGEM) yer alan, destek başvuru tarihi itibariyle son bir yıl içinde işletmesini kurmuş olan yeni girişimciler yararlanır.

Oranlar ve Miktarlar
* İş Kurma Desteği 4.000.-YTL
Destekleme oranı : Tüm yörelerde %100
* Sabit Yatırım Geri Ödemeli Desteği Üst Limiti 40.000.-YTL
Destekleme oranı :KÖY %90, NY %80, GY %70
* Sabit Yatırım (Finansal Kiralama) Geri Ödemesiz Desteği Üst Limiti 10.000.-YTL
Destekleme oranı : KÖY %70, NY %60, GY %50






Yazar
kellad


avatar
istanbul
Kayıt: 21.01.2006
19.09.2007-14:55 #27526
Ne zaman yapılıyormuş acaba? Başvurular nasıl oluyormuş?





Decompiling the code of universe.
Listening the cosmic background radiation.
Swimming in Inter Stellar Medium.
Yazar
sultan


avatar
denizli
Kayıt: 09.06.2006
19.09.2007-15:14 #27529
Ekim ayında başlıyormuş genelde program..
broşürler dağıttıklarını söylediler geçen senelerde, ama menzada dağıtmışlar, o yüzden herkesin haberi olmadı diye düşünüyorum..
direk binalarına gidip ayrıntılı bilgi alabilirsiniz bence..

İstanbul Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkez Müdürlüğü

Telefon
+90-212-421 00 99

yada bu numaradan bilgi alabilirsiniz...






Yazar
kellad


avatar
istanbul
Kayıt: 21.01.2006
19.09.2007-15:50 #27537
Teşekkürler. Sağol.





Decompiling the code of universe.
Listening the cosmic background radiation.
Swimming in Inter Stellar Medium.
Yazar
orhan


avatar
istanbul
admin
Kayıt: 17.11.2005
19.09.2007-22:43 #27547
ben bir ara araştırdım. Bu geri dönüşü olmayan paraları ve destekleri alabilmeniz için projenizin sağlam olması lazım yada en azından heyetin önünde projenizin hakkaten para getirecek birşey olduğunu anlatabilmeniz lazım. Bizim ordaki tekmer'den pek umutlanmamanız lazım gidip kendiniz sorgulayın araştırın. Onların duyuru filan yapmasını beklemeyin. Eğitimler gerçekten kaliteli veriliyor diye duydum. Tavsiyem kendiniz takipçisi olun.





N/A
Yazar
sultan


avatar
denizli
Kayıt: 09.06.2006
19.09.2007-23:30 #27550
bu destekler bizim verdiğimiz vergilerden karşılanıyor ve bu yüzden para verilmeden önce ince elenip sık dokunuyor.. amaç ise gerçekten yeni birşeyler üretebilecek kişilere yardımcı olabilmek..
mesela bir proje üstünde çalışan bir firmaya bile destek verilmeden önce bir dizi prosedürden geçiyor, eğer tatmin olunursa o firmaya destek veriliyor..

maddi destek alınamasa bile program kaçırılmamalı bence..
bir kere en basit faydasını söyleyeyim : TEKMER deki kişiler o civardaki tüm sanayiyle işbirliği halinde olan kişiler.. en basidinden staj için bile faydalanılabilir.. yeterki kendinizi gösterebilin..







Yazar
sultan


avatar
denizli
Kayıt: 09.06.2006
19.09.2007-23:53 #27553
programın başlangıcı ve ayrıntıları hakkında bilgi edinenler buraya yazsınki herkesin bilgisi olsun.. başka üniversitelerin bu programları ciddi bir şekilde değerlendirdiğini ve bizim haberimizin bile olmadığını öğrendiğimde içimde büyük bir kızgınlık(?) belirmişti..
bölümümüz yüksek puanlı ve ciddi beyinlerin olduğu bir bölüm.. tabiki herkesin kafasında bir proje olacak diye bişey yok, ama olanlara faydası olsun en azından..






Yazar
halit


avatar

Kayıt: 26.02.2006
20.09.2007-02:45 #27572

bu merkezler üniversiteye bağlı değil sanayi bakanlığına bağlı sanırım. ama genellikle üniversitelerde veya üniversitelre yakın yerlerde açılırlar ve üniversite ile iş dünyası arasında bir köprü oluşrmak için vardırlar.

tekmerler genellikle arge amaçlı olup; teknokentlerin tekmer'lerden en bariz farkı teknokentler de direkt oalrak ticari faaliyetler yapılması. yani çapınızı ticaret yapcak kadar büyüdüyse buyrun teknokent'e diyor devlet.

işleyiş olarak bildiğim kadarıyla sunduğunuz proje değerlendiriliyor ve onaylanırsa tekmer'lerde 2 yıl kalabiliyorsunuz. projenizin bu sürede yetişmediğine inandırırsanız müdüriyeti bazen 1 yıl daha uzatıyorlar. bu süre içerisinde devletten destek alıyorsunuz ve tekmerdeki ofisleri çok cüzi ücretlerle kiralayıp kullanabiliyorsunuz. sanırım çalışanaların sosyal güvenlik primleri ile ilgli bir destek de mevcut.

2+1 yıl meselesi şundan kaynaklanıyor. imkanlar ve destekler olduğu için genellikle şirketler veya şirketleşen kişi ve gruplar buralardan ayrılmak istemiyorlar. fakat tekmer'ler diyorki eğer bu sürede projeniz bitmediyse ya beceremiyorsunuzdur ya da proje bitmiştir de artık sen devletin imkanlarını sömümrerek ticaret yapıyorsundur. bundan sonra senin barınağın teknokentler olur. tekmerler değil. başka girişimcilere yer açmak için 2+1 yıldan sonra şutluyorlar.

tabi yeni projeler sunup kabul ettirebilirseniz ne ala...


verdiğim bilgilerin belki birçoğunu biliyorsunuz belki de bir kısmı gereksiz oldu ama konu açılmışken bahsedeyim bilmeyenler varsa istifade eder diye düşündüm.






Yazar
aydinsal


avatar

Kayıt: 22.07.2007
20.09.2007-10:29 #27577
Şunu sormak istiyorum? bildiğiniz daha önceki senelerden bu aşamaları geçmiş projeler varmı? elimizde örnek veya örnekler olursa bizim için daha iyi hazırlanma üreci olur. Bizde o projelere bakıp nelerin gerekli nelerin gereksiz olduğunu anlarız.peace





Yazar
muratk


avatar
Istanbul
Kayıt: 24.03.2006
20.09.2007-12:23 #27581
Teknoloji geliştirme merkez müdürlüğünü aradım biraz önce(muhtemelen benden başka arayan da olmuştur). Ekim gibi belirli bir tarih yokmuş. Fakat haberiniz olur dediler. Açıkcası geçen sene benim hiç haberim olmadı. Ama bu sene kulüp olarak en azından gündemimizde tutsak ve böyle girişimlerde bulunacak arkadaşlarda hemen işe koyulsa süper olur. Çünkü malum biliyorsunuz ben döner dükkanı açıcam diyene değil inovatif bir fikrim var diyene yardımcı oluyorlar. Hiç zaman kaybetmeden hemen başlamak lazım.


halit yazdı
 
bu merkezler üniversiteye bağlı değil sanayi bakanlığına bağlı sanırım. ama genellikle üniversitelerde veya üniversitelre yakın yerlerde açılırlar ve üniversite ile iş dünyası arasında bir köprü oluşrmak için vardırlar.

tekmerler genellikle arge amaçlı olup; teknokentlerin tekmer'lerden en bariz farkı teknokentler de direkt oalrak ticari faaliyetler yapılması. yani çapınızı ticaret yapcak kadar büyüdüyse buyrun teknokent'e diyor devlet.

işleyiş olarak bildiğim kadarıyla sunduğunuz proje değerlendiriliyor ve onaylanırsa tekmer'lerde 2 yıl kalabiliyorsunuz. projenizin bu sürede yetişmediğine inandırırsanız müdüriyeti bazen 1 yıl daha uzatıyorlar. bu süre içerisinde devletten destek alıyorsunuz ve tekmerdeki ofisleri çok cüzi ücretlerle kiralayıp kullanabiliyorsunuz. sanırım çalışanaların sosyal güvenlik primleri ile ilgli bir destek de mevcut.

2+1 yıl meselesi şundan kaynaklanıyor. imkanlar ve destekler olduğu için genellikle şirketler veya şirketleşen kişi ve gruplar buralardan ayrılmak istemiyorlar. fakat tekmer'ler diyorki eğer bu sürede projeniz bitmediyse ya beceremiyorsunuzdur ya da proje bitmiştir de artık sen devletin imkanlarını sömümrerek ticaret yapıyorsundur. bundan sonra senin barınağın teknokentler olur. tekmerler değil. başka girişimcilere yer açmak için 2+1 yıldan sonra şutluyorlar.

tabi yeni projeler sunup kabul ettirebilirseniz ne ala...


verdiğim bilgilerin belki birçoğunu biliyorsunuz belki de bir kısmı gereksiz oldu ama konu açılmışken bahsedeyim bilmeyenler varsa istifade eder diye düşündüm.


halit arkadaşımıza aynen katılıyorum. birde şöyle bir durum var. yardımı aldın ve sana her türlü imkanlar sağlandı. sonra da başaramadın. ne yazıkki harcadığın parayı ödemek zorundasın. ama başarırsan bir sorun yok. Nisan ayında Eskişehir yazılım üssüne gitmiştik. ordaki durum böyleydi. ve her çalışma odasına kuluçka odası deniyordu. içeri girdiğimizde çalışan kişiler fikir çalınmasın diye olsa gerek yaptıkları ile ilgili hiçbir bilgi vermemişti. daha çok prosedür üzerine konuşmuşlardı.





TTTFP
Yazar
sultan


avatar
denizli
Kayıt: 09.06.2006
20.09.2007-13:49 #27585
muratk yazdi
 
yardımı aldın ve sana her türlü imkanlar sağlandı. sonra da başaramadın. ne yazıkki harcadığın parayı ödemek zorundasın.


zaten destekler 2 ye ayrılıyor. geri ödemeli ve ödemesiz olarak.. sana geri ödemesiz destek verildiyse, projeni tamamlayamasan bile geri alınmıyor bu para.. geri ödemeli olan zaten belli bir süre sonra ödeniyor..
zaten başarılı olabileceğine inandıkları projelere destek veriyorlar, başarırsın veya başaramazsın, bu ödemeleri değiştirmiyor..






Del.icio.us
Digg
Facebook
Furl
Google
Blink
Simpy
Spurl
Y! MyWeb