Konuyu görüntüle
IUCODERS FORUM > Duyurular > Okul ile ilgili > Ders Stratejileri Rehberi
Yazar
nohead


avatar
Tristram
Kayıt: 26.08.2006
19.06.2010-02:46 #69743
Sabri Hocamızı unutmayın. O kadar sert, prensip sahibi olmasına, Linear Algebra dersinden zamanında o kadar kişiyi bırakmasına rağmen bence başarılı bir insan, keşke mümkün olsa da onu klonlayıp birini dekanlığa(yönetime), birini araştırmalarına yoğunlaşması için bölüme, kendisini de biz öğrencilerine daha çok ders vermek için sınıfa getirelim. O, Neural Networks alanında hocasından sonraki birinci nesilse biz de onun öğrencileri olarak ikinci nesil olabilirdik, ve muhteşem bir şans olurdu hepimiz için. Olaylar bu şekilde gelişseydi muhtemelen dersi geçmek zor olurdu ama derste alacağımız bilgiye değer.
En pişmanlık duyduğum şeylerden birisi Neural Networks (ve Artificial Intelligence) dersi almamamdır. şu anda kabul etseler gidip dinlemek ve öğrenmek istediğim bir ders.
İstanbul Üniversitesindeki Bilgisayar Mühendisliği'nin üç ana kolundan birisi Neural Networks. Diğer bm'lerin çoğunda(?) olmayan, belirleyici alan, bana göre bu.
2006'da lineer dersi alırken söylediği söz hatırladığım kadarıyla şöyle bir anlam içeriyordu; öğrenciyi nereden aldığınız önemli; dersin seviyesini aşağıdan alırsanız öğrencileri de aşağıya çekersiniz, başlarken seviyeyi yukarıda tutarsanız öğrenciyi daha da yukarı çekersiniz.
Dersin/sınavların zorluğuna bakmayın, ders hepimizi yukarıya çekiyor. Eskiden böyleydi en azından.
Sabri hocadan bir tane daha gelip sadece derslere odaklansa, iş başvurularında İstanbul Üniversitesi mezunu olma şartı ararlardı. :)
good luck

Ahmet Hocamızla lojik tabanlı derslerde tanışacaksınız; lojiğin temellerini, mikroişlemcileri, Bilgisayar Mimarisini iyi bilen insanların zorlandığı ama doğru yere çalışanların geçtiği dersleri veriyor. Biraz Türkiye'deki bilgisayar mühendisliği vizyonunun ve sektörün yönü onun dersleriyle çok fazla kesişmediği için "ne işe yarayacak bunlar" diyen bir grup insan çıkar her zaman. Ama okuduğumuz bölümün mühendislik olmasını sağlayan, bilgisayar sistemleri organizasyonunu kafanızda oturtan asıl ders bu derslerdir. Mühendislik yapıp Intel'de çalışacaksanız lojik ve mimari derslerini can kulağınızla dinleyin. Intel, AMD, Kingston, Seagate, Twinmos, Sandisk, hatta Ericsson, Huawei, Alcatel vb. markalar dünya devleri ve buralarda o Flip-floplarla iş yapıyorlar :) Hedefinizde böyle bir yerde yüksek teknolojinin merkezinde çalışmak varsa oturun bu derslere çalışın. Bilgisayar Mühendisliğinin elektronik tarafı burası. Electronic Circuits, Signal Processing, (lisans derslerinde bir de Fundamentals of Integrated Circuits'ı görüyorum), VLSI Design gibi derslerde iyi olmanız lazım yukarıda sayılan "God-Tier" en hardcore mühendislik işlerini yapmanız için.
Tabii bu yolu izleyenlere içimden bol bol sabır ve selamet diliyorum, nitekim ilgilenmeniz gereken derslerde nice yiğitler harcandı.. nerd Sabrın sonu selamettir diyerek bu havayı da dağıtmak istiyorum blushing
good luck

Bir de şu andaki deyimle "Dalganın üstü" olan Bilgisayar Ağları var. Computer Networks derslerini almadan gitmeyin, Son sınıfta bilgi açısından donanımınızı tamamlayacak iki üç dersten birisi ve bence en ilgi çekici ders Halim hoca'nın 7. yarıyıldaki Computer Networks and Technologies (kısaca Network) ve 8. yarıdaki Special Topics on Computer Networks (kısaca Networkbiggrin) bu derslerde anlatılan konular sizin network bilginizi genişletiyor. Özellikle 8. yarıyılda son dönemlerde anlatılan wireless network konuları tamamen şu anda kullanılan bilgilerden oluşuyor ve şirketlerin gelecek vizyonlarında gösterilen teknolojilerin arkasındaki sistemi öğretiyor.
(Hiç Turkcell'in, Cisco'nun, Microsoft'un future vision videolarını izlediniz mi? İzlemediyseniz de Youtube veya Google'a sorun:) İşte bu videolarda gördüğünüz her şeyin aslında nasıl çalıştığını ve nasıl daha iyi çalışabileceğini Halim hocanın derslerinde öğreniyorsunuz. Ha derslerle ilgili şunu söyleyeyim; detayları iyi gözlemleyin, sınavda ufak tefek detaylar çıkıyor genelde. Bir de önemli bir nokta bence şu: derste anlatılanları yorumlamanız bekleniyor sizden. "Ezber" felsefesi bu derste patlayabilir, hazırlıklı olun derim.)

Derste uslu çocuk, çiçek çocuklaughing olmaz da mesela ARP P0isoning nasıl yapılıyor diye düşünürseniz; bunu gerçekleştirecek "silahlar" (aslında çaktırmadan) size bu derste veriliyor bunu farkedersiniz.
İyi ki almışım.
good luck

Yukarıda da yazılan, herkesin ortak görüşe sahip olduğu Olcay hocamız var; son seneye kadar tanışmak kısmet olmadı, son sene Algorithm Analysis (7.yarıyıl) ve Advanced Algorithm Analysis (8.yarıyıl) gibi, yazılımda fark atmanızı sağlayacak iki baba derste başımıza gelebilecek en öğrenci dostu hocası. (Anahtar kelime: öğrenci dostu.wink) "Bu sınıfta esprileri ben yaparım!" smile Bilgisini aktardığı derslerde gerçekten geliştiğinizi hissediyorsunuz. Image Processing dersini de veriyor kendisi. Alınca "niye aldım bu dersi" demeyeceğiniz dersler bunlar. Ben gitmedim ama kendisi ders saatleri dışında da bizlere yardımcı olan hocalarımızdan.
Algoritma çok önemli bir ders. Big-O'yu ilk kez Mustafa (Dağtekin) hocamızın derslerinde öğrendik, nasıl kullanacağımızı ve programlamada önemini Olcay hocadan öğreniyoruz.
Not: Big-O gerçekten önemli! Dışarıda da işinize yarayabilir! :)shhh

Burada sayılanlar dışında teşekkür borçlu olduğumuz birçok hocamız var. Aklıma gelenleri paylaştım, aklıma geldikçe de yazmaya devam ederim.coffee









"The will of the nation" is one of those expressions which have been most profusely abused by the wily and the despotic of every age."
Alexis de Tocqueville


¨


Yazar
clairvoyant


avatar
Antalya
Kayıt: 05.05.2006
19.06.2010-08:14 #69744
idristas yazdi
 
clairvoyant yazdi
 
Web programlama Oğuzhan hocanın branşı değil. O yüzden yararlı bir içerik ve ölçücü bir sınav beklemeyin.

evet. aslında web programlamayı mustafa hocaya verselerde, derleyici gibi en ufak bir sentax hatasında o sorudan sıfır alırdık.

Mustafa hoca konusunda hemfikiriz sanırım.


Öğrencilere stratejik olarak tek bir şey söyleyebilirim; okuldan bir şey beklemeyin, ne yapıp edip bitirmeye çalışın. Bir mühendis adayına katkısı olabilecek durumlar elbette olmuştur ve olacaktır. Ama bu durum okulun bize ciddi bir şey kazandırdığı anlamına gelmiyor. Zaman zaman öğrencilerin de hocaların da hatalı davranışları oluyor ama çözüm neredeyse yok. Tartışmalarda kimin tarafında olacağını şaşırıyor insan. Defalarca "biz de taşın altına elimizi koyalım" konusu gündeme taşındı ama sonra herkesin eli taşın altında sıkışınca vazgeçildi. Boşverin, taş durduğu yerde dursun. Bu bölümde okumak insana zaman kaybettiriyor.





Let`s make this world a better place to live !

Yazar
esma


avatar

Kayıt: 26.04.2008
19.06.2010-14:00 #69752
Herkesin deneyimleri, beklentileri ve yaşadıkları doğrultusunda farklılık gösterdiği için genel bir strateji sunmak (bence) zaten mümkün değil. Sadece kendimizce olanı paylaşabiliriz sanırım. Şurda mezun olmaya kısa bir süre kalmışken (işallah tabi), ben de birkaç cümle yazmak istedim.

Benim için okuldaki en mükemmel insan Ahmet hocadır,( her ne kadar verdiği dersler pek sevilmese ve sınavlarından çoğu kişi kalsa bile ki buna bende dahilim ). Derslerine hiç aksatmadan düzenli bir şekilde katılan ve elinden geldiğince öğretmeye çalışan bir insan. Sahip olduğu adalet anlayışı bile ona hayran olmama yetiyor açıkçası.

Mehmet Demir bana göre okul için cidden büyük bir artı. Nesneye Yönelik Programlama-Java ve Sistem Programlama derslerini ondan aldığım için çok mutluyum. Deneyimlerinden ve bilgisinden mutlaka faydalanılması gereken bir insan, keşke daha fazla ders verseymiş dediğim bir hoca. Bunun dışında Olcay hoca da çok iyi bir öğretmen ve verdiği konular hakkında oldukça bilgili.

Okuldaki bütün öğretmenler ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Yazdıklarım sadece beklentimi fazlasıyla karşılamış olan, favori hocalarım blushing. Burda adını anmadığım ve işini iyi yapmaya çalışan hocalar da elbette var. Son olarak Mustafa hocayı seviyorum ama verdiği dersleri ben de sevmiyorum ancak bu bölümde okuyan bir kişi de kalkıp hoca hiçbir şey bilmiyor ya da derslere gelmedi veya adaletli değil diyemez. Öğrenciye arkasından bunu söyletmemek bile bence başlı başına bir takdiri hakediyor.






Yazar
memetonder


avatar
BeSnI
Kayıt: 17.05.2007
19.06.2010-14:07 #69753
Öncelikle şöyle başlamak istiyorum:Olay tamamen sizde bitiyor.

Okuldaki hocaları tek tek değerlendirip iyi veya kötü yanlarını açıklamaya çalıştığımız zaman her hocanın artıları ve eksileri mutlaka çıkacak.

Kimisi derste zorlar sınavda rahat geçmenizi sağlar(bknz:Olcay Kurşun,Mehmet Demir.. vs)

Kimi hocanın dersinden çok iyi anlarsınız sınavda şaşırtır zorlar(örnek: Ahmet Hoca )
Bazı hocalar iyi olduğu alanlarda öğrencilere verdiklerinin karşılığını almak ister.örnek:Sabri Hoca...

ilk cümleye dönelim:
Öncelikle bu okulu kazanan öğrencilerin %90'ı aynı kapasiteye sahip,o yüzden birinin yaptığını diğerinin yapamaması için çok da bir sebep yok ortada.Tabi bir dersi alan 200 kişiden 10 kişinin geçmesi durumu garip görünse de,genelde velilerin söylediği "Geçenler nasıl geçiyor?" sorusunu da zaman zaman sormak lazım. Biz mezun oluyoruz artık yeni nesillere umut saçmak lazım.Başımızdan geçen tatsız durumları onlara daha iyi,daha olumlu yaklasarak aktarmalıyız.

Kendimden örnek vereyim:
2006 da okula ilk geldiğimde daha okula gitmeden ve kendisini tanımadan Sabri hocanın namını duydum.Linear'i geçersen okulu bitmiş say diyenler bile oldu.Bu psikolojiyle lineerden kaldım.Ama ikinci sene tekrar aldığımda gördüm ki hiç de zor değilmiş. Daha sonra aynı durumun lojik ve mimari gibi dersler için de konusulduğunu duydum ancak bunlara aldırış etmediğiniz zaman gayet de geçilebilecek dersler..

Son olarak dersler ve hocalar hakkında genel bi değerlendirme yapacak olursak:

Oğuzhan hoca, dersleri önceki yıllardaki sorularını çözdüğünüz takdirde geçmenizin en rahat olacagı derslerdir.Özellikle Sayısal Metotlar,Veri Yapıları,Bilgisayar Grafikleri gibi derslerdeki örneklerin nerdeyse aynısını soruyor.

Olcay hoca, dönem içinde verdiği projeler biraz sıksa da özellikle son dönemde 4.sınıfa gelmiş bir öğrenciyi bırakmanın doğru olmadığı düşüncesini yaptığı sınavlarla,doğrulamıştır.(İlk defa bir sınav sonrası 100 alırım diyen öğrenciler gördüm.

Mustafa Hoca, genelde katı bir kişiliği var,öğrencinin durumuyla pek ilgilenmez sınavlarda istediği sonucu,doğru yolla çözerek bulamazsanız biraz zor puan alırsınız. Yani gidiş yolunuz doğru ama en son işlemde işaret hatası bile yapmış olsanız(örn -2 yerine 2 bulmussanız) So there is no point cümlesini duyarsınız benim gibinot talking Ama bu hocamız bazen öyle şeyler yapıyor ki onun hakkındaki düşünceleri değiştirebiliyor(Notları öteleme, bütünlemede kolay sorma vs..)

Ahmet Hoca, genelde sınavları zor olur ama inanın dönem basında derslere düzenli gider ve iki haftada bir acaba neler yaptık diye notlarınıza göz atarsanız.Dersi zorlanmadan geçebilirsiniz.

Sabri Hoca,gerek kişilik olarak, gerek kariyer olarak, gerek birikim olarak gerek öğrencilerle ilişkilerinde müthiş bir insan diyebilirim. Dersleri biraz zordur ancak iz bırakan nadir derslerdendir(Linear'i adım gibi hatırlıyorum...)

Yeni nesil hocalarımızdan Rüya Hoca ve Toga Hoca,dan ders aldım dersleri zevkli geçmesinin yanında geçilmesi de kolaydır.

Unutmayın ki herşey size bağlı,önceliklerinizi nasıl belirlerseniz o şekilde gider. 2.sınıftan itibaren iş hayatına atılıp derslere gelmeyerek geçemeyeceğiniz dersler olabilir.Size göre okul hiçbirşey katmıyor olsa bile(bunu savunmuyorum) diplomayı almadan köprüyü geçemezsiniz. Çünkü düzenli bir şekilde derslere gelip buna öncelik verenler ortalamaya oynuyorlarlaughing

Biraz uzun oldu ama umarım faydalı olmuştur.

Okulu devam eden arkadaşlara okul hayatlarında,mezun olanlara iş hayatlarında başarılar









...









Yazar
canial


avatar
mersin
Kayıt: 26.08.2007
19.06.2010-14:22 #69754
memetonder yazdi
 


Kendimden örnek vereyim:
2006 da okula ilk geldiğimde daha okula gitmeden ve kendisini tanımadan Sabri hocanın namını duydum.Linear'i geçersen okulu bitmiş say diyenler bile oldu.Bu psikolojiyle lineerden kaldım.Ama ikinci sene tekrar aldığımda gördüm ki hiç de zor değilmiş. Daha sonra aynı durumun lojik ve mimari gibi dersler için de konusulduğunu duydum ancak bunlara aldırış etmediğiniz zaman gayet de geçilebilecek dersler..




Memet ben de okula ilk geldiğimde bunları çok duydum. O kadar korktum ki sınavdan 1 bucuk ay once baslamıstım calısmaya bu derse. İlk alışımda ,finalde hem de, geçmiştim o dersi. smug
 

Oğuzhan hoca, dersleri önceki yıllardaki sorularını çözdüğünüz takdirde geçmenizin en rahat olacagı derslerdir.Özellikle Sayısal Metotlar,Veri Yapıları,Bilgisayar Grafikleri gibi derslerdeki örneklerin nerdeyse aynısını soruyor.


Oguzhan hocanın derslerıne de neredeyse hiç gitmemiştim. Aynı soruları sordugunu bıldıgım ıcın. Bi yöntem tutturunca Oguzhan hocanın derslerıne gitmeye gerek kalmıyor tongue

Bunun dışında okuldan öğrenilebilecek en güzel şey hangi bilgiyi nasıl ve nereden öğrenebileceğinizdir. Okulda bilginin kendisini alamassınız. Dolaylı yoldan alınıyor valla. peace





www.cancobanoglu.net
www.bilisimdergi.com
cancobanoglu@gmail.com









Yazar
orhan


avatar
istanbul
admin
Kayıt: 17.11.2005
19.06.2010-14:42 #69756
Ahmet Hoca
Dersleri takip etmek şart. Sınavda 1 soru dışındaki sorular genelde çözülebilir cinsten. Lojik ikiyi sayısını hatırlayamayacağım kadar aldım. Sınavdan sonra tüm soruları çözebilirken ne hikmetse sınavlarda hep dibe vurdum. Buna artık psikolojik mi dersiniz ne dersiniz bilmiyorum. Ama kitaptaki soruların bir kısmını sınavdan önce çözerseniz kesinlikle geçersiniz.

Oğuzhan Hoca
Sayısal Metodlar , Grafik, Olasılık vs. bu derslerde çıkabilecek sorular belli. Belli başlı metodları bile bilmek size yüksek notlar getirir.
Ama Oğuzhan Hoca'nın dersinde geyik yapar adamı çileden çıkarırsanız iflahınızı keser. : ) Tavsiyem Oğuzhan hocanın dersinde geyik yapacaksanız dersine girmeyin.

Sabri Hoca
Sabri hocadan Circuit Theory , Discrete Math. dersini aldım. Sabri hoca sorduğu soruları doğru çözmenizi beklemez nasıl çözüyorsunuz ona bakar. Zaten bilmem kaç boyutlu matrisi carpar bölerken hata yapmamak mümkün değil. Sabri hoca ekstra olarak sorulara bazı trikler ekleyebiliyor. Onları bulursanız soruyu rezil etsenizde sağlam notlar alabilirsiniz.

Halim Hoca
Halim hocanın dersler nispeten ilgi çekici dersler olur. O dersler Halim hocanın ilgi alanındaki dersler ise o konuda önceden bir miktar bilgi sahibi olmak kesinlikle artı puandır. Çok şeker adamdır ama delirtirseniz okulu bitirme sürenize doğrudan etki edebilir. : )

Mustafa Hoca
Mustafa hocanın tek dezavantajı cok uzun süre ABD de bulunmuş :) onun dışında bölümümüze gelmiş geçmiş en iyi insanlardan biri.

Nusret Hoca
Nusret hocanın sağı solu belli olmaz. Nusret hocayı iyi gününde yakalamanız lazım. Nusret hocanın moralini yüksek tutarsanız notlarınız da yüksek olur. Tavsiyem onun dersinde çenesi iyi laf yapan birini kurban olarak : ) nusret hocaya sunun.

Yeni jenerasyon diye tabir edeceğim (Sadece derslerine girdiklerimden bahsedebilirim) Zeynep Hoca,Tolga Hoca,Deniz Hoca, Derya Hoca, Ruya Hoca, Özgür Hoca kesinlikle çok iyi insanlar. dersleri , derse olan ilgileri yardımlari kesinlikle hakları ödenmeyecek insanlar.

Bizim bölüme gelirsek.
Benim tespitlerime göre 3 tip öğrenci var. 1) Derslere devamlı gelen ve bölümden beklentisi yüksek olanlar. 2) Derslere devam etmeyip sağda solda çalışanlar. 3) Sadece bölüme kaydı olup ne bölüme gelen ne de çalışanlar.

1. gruba tavsiyem
Eğer beklentileriniz yüksekse hocalarınızla doğrudan iletişim kurun. Bilgisayar Mühendisliği dediğimiz alan çok geniş. Her hocanın beklentilerinizi karşılaması mümkün değil. Ama çevrelerinde size ve ilgi alanlarınıza yardımcı olacak kişiler olabilir.

2. gruba tavsiyem
Deli misiniz bırakın işi gücü diploma daha önemli. : ) Tamam okul beklentilerinizi karşılamıyor olabilir. İş hayatına döndüğünüzde rahat iş bulamama korkunuz olabilir. Ama diploma daha önemli. 1. yada 2. sınıftaysanız açık kaynak projelere katılıp başta çeviriler yapın sonra projeye dahil olmaya çalışın. Kendi başınıza projeler yapın site açın vs..
Sistemcilere diyecek lafım yok o konuda tecrübem pek olmadı.

3. gruba tavsiyem
o okul bir şekilde bitecek yol yakınken kendinizi kurtarın.


Bizim bölüm memleketteki en iyi bölümlerden biri. Kafası çalışan pratik düşünen kendini yetenekleri doğrultusunda geliştirmek isteyenler için yeterince vakit sağlayan on numara bölüm.








N/A
Yazar
stical


avatar
Antakya
Kayıt: 12.12.2007
20.06.2010-03:22 #69789
memetonder yazdi
 
Öncelikle şöyle başlamak istiyorum:Olay tamamen sizde bitiyor.

.....
ilk cümleye dönelim:
Öncelikle bu okulu kazanan öğrencilerin %90'ı aynı kapasiteye sahip,o yüzden birinin yaptığını diğerinin yapamaması için çok da bir sebep yok ortada.Tabi bir dersi alan 200 kişiden 10 kişinin geçmesi durumu garip görünse de,genelde velilerin söylediği "Geçenler nasıl geçiyor?" sorusunu da zaman zaman sormak lazım. Biz mezun oluyoruz artık yeni nesillere umut saçmak lazım.Başımızdan geçen tatsız durumları onlara daha iyi,daha olumlu yaklasarak aktarmalıyız.

Kendimden örnek vereyim:
2006 da okula ilk geldiğimde daha okula gitmeden ve kendisini tanımadan Sabri hocanın namını duydum.Linear'i geçersen okulu bitmiş say diyenler bile oldu.Bu psikolojiyle lineerden kaldım.Ama ikinci sene tekrar aldığımda gördüm ki hiç de zor değilmiş. Daha sonra aynı durumun lojik ve mimari gibi dersler için de konusulduğunu duydum ancak bunlara aldırış etmediğiniz zaman gayet de geçilebilecek dersler..

Son olarak dersler ve hocalar hakkında genel bi değerlendirme yapacak olursak:

Oğuzhan hoca, dersleri önceki yıllardaki sorularını çözdüğünüz takdirde geçmenizin en rahat olacagı derslerdir.Özellikle Sayısal Metotlar,Veri Yapıları,Bilgisayar Grafikleri gibi derslerdeki örneklerin nerdeyse aynısını soruyor.

Olcay hoca, dönem içinde verdiği projeler biraz sıksa da özellikle son dönemde 4.sınıfa gelmiş bir öğrenciyi bırakmanın doğru olmadığı düşüncesini yaptığı sınavlarla,doğrulamıştır.(İlk defa bir sınav sonrası 100 alırım diyen öğrenciler gördüm.

Mustafa Hoca, genelde katı bir kişiliği var,öğrencinin durumuyla pek ilgilenmez sınavlarda istediği sonucu,doğru yolla çözerek bulamazsanız biraz zor puan alırsınız. Yani gidiş yolunuz doğru ama en son işlemde işaret hatası bile yapmış olsanız(örn -2 yerine 2 bulmussanız) So there is no point cümlesini duyarsınız benim gibinot talking Ama bu hocamız bazen öyle şeyler yapıyor ki onun hakkındaki düşünceleri değiştirebiliyor(Notları öteleme, bütünlemede kolay sorma vs..)

Ahmet Hoca, genelde sınavları zor olur ama inanın dönem basında derslere düzenli gider ve iki haftada bir acaba neler yaptık diye notlarınıza göz atarsanız.Dersi zorlanmadan geçebilirsiniz.

Sabri Hoca,gerek kişilik olarak, gerek kariyer olarak, gerek birikim olarak gerek öğrencilerle ilişkilerinde müthiş bir insan diyebilirim. Dersleri biraz zordur ancak iz bırakan nadir derslerdendir(Linear'i adım gibi hatırlıyorum...)

Yeni nesil hocalarımızdan Rüya Hoca ve Toga Hoca,dan ders aldım dersleri zevkli geçmesinin yanında geçilmesi de kolaydır.

Unutmayın ki herşey size bağlı,önceliklerinizi nasıl belirlerseniz o şekilde gider. 2.sınıftan itibaren iş hayatına atılıp derslere gelmeyerek geçemeyeceğiniz dersler olabilir.Size göre okul hiçbirşey katmıyor olsa bile(bunu savunmuyorum) diplomayı almadan köprüyü geçemezsiniz. Çünkü düzenli bir şekilde derslere gelip buna öncelik verenler ortalamaya oynuyorlarlaughing

Biraz uzun oldu ama umarım faydalı olmuştur.

Okulu devam eden arkadaşlara okul hayatlarında,mezun olanlara iş hayatlarında başarılar



applausesmile

Birkaç ekleme daha yapmak istiyorum.

Rüya Hoca, Özgür Hoca, Şafak Hoca kesinlikle herhangi bir konuda size mutlaka yardım etmeye çalışacak yeni nesil 3 hocadan biridir.

Özellikle Rüya Hoca, Sabri Hoca ve Mustafa hoca(kimilerine garip gelse de:))nın dersleri benim için çok zevkliydi.

Sabri Hoca hem bir bilim adamı olarak, hem de öğrencilere yaklaşımı olarak bu bölümün gelmiş geçmiş en iyi hocasıdır. Sabri Hocanın verdiği tüm dersleri almakta fayda var, size mutlaka bir şey katacaktır. Özellikle hocanın deneyimlerini gerek iş hayatı gerek okul hayatı mutlaka dikkate almanızı öneririm.

Rüya Hoca için de çok şey söyleyebilirim: Moraliniz bozuksa gidin Rüya hocayla konuşun, kesinlikle sizi motive edecektir. Çok tatlı biridir. Herhangi bir konuda araştırma yapmak isterseniz,yazı yayınlamak isterseniz,özellikle alanıysa beraber çalışabileceğiniz hocalardan biri. Her konuda ona danışabilirsiniz. Okul, gezi :)) vs..





never say die!!





Yazar
hayabusa2785


avatar

Kayıt: 13.06.2006
20.06.2010-13:36 #69800
Valla onu bunu bırakın hangi dersi geçebilecekseniz onu seçin :D

Sabri hoca, insanı gerçekten üniversitede okuduğunu hissettiriyor. Final kağıtlarını vize notlarınıza bakarak okur. Vizeniz 0 olsa bile finale ya da telafiye girin. İstediği bir kaç basit cevabı bulduğunuz taktirde o sınavdan 80 verir ve geçirir sizi. Ama ortalamanız 3.00 altındaysa bir yere referans olması için yanına gitmeyin, yediğiniz azar yanınıza kar kalır :D

Ahmet hocanın derslerine mutlaka girin yoksa geçemezsiniz en azından ilk iki sene :D Sınavlarda yaptığınız sorunun yarısı kadar puan hesaplayın. 80 alırım diyorsanız 40 gelir. Yanlış soruya çözüm yolum doğru diyerek umut bağlamayın, hayal kırıklığına uğrarsınız. Ve sınavlarını son geceye bıraktıysanız o gece boşuna yorulmayın.

Halim hocanın derslerine girmeniz genel kültür ve sınavlar açısından çok önemlidir. Dersi çok iyi anlatır. Özellikle ders sunumlarını çıktı olarak alıp derste onların üzerine not tutun, sınava çalışırken size nimet gibi gelecektir. Bu arada finalden geçemediyseniz bütü unutun.

Mustafa Dağtekin, Türkiye ekonomisi gibi bir psikolojiye sahiptir ki bana hep devalüasyon dönemleri denk geldi, ondan ilk defa ders alıyorsanız 3-4 dersine mutlaka girin ki onun konuşma üslubunu çözersiniz :) Donanım stajında bütün evrakları eksiksiz götürün, ve raporu kendiniz yazın, ondan bile kalabilirsiniz.

Oğuzhan hoca için söylenecek çok şey yok, şeker gibi adam, yağmurda yürüse erimesinden korkarım. Derslerde anlattığı ile sınav sorula örtüşen sayılı hocalardan. Programlama sorularına illaki birşeyler yazın kesin geçersiniz.

Mehmet Demir, Bölümdeki tabiri caizse en sağlam hocadır. Java dersinde anlattıklarını bilin en kral iş mülakatından geçersiniz.

Tolga Hocam, Allah hayırlı tezkereler nasip etsin ona, yok böyle biri diyorum. İnsanlık tarihinde sayılı iyi insanlardandır. Hangi dersin asistanı ise direk yapışın o derse.

Olcay Kurşun, öğrenci dostu süper bir insandır. Son sene tanışırsınız yemekten sonraki tatlı gibidir. Derslerine girin ufkunuz genişler, bilgisayar programcısı ile aranızdaki farkı öğrenirsiniz onunla.







Yazar
hllgnc


avatar
afyon
Kayıt: 02.04.2007
21.06.2010-09:43 #69856
1) Okula önem ver.
2) Dersleri takip et.
3) İlgi alanında kimseden yardım beklemeden çalışma yap.
4) Okuldaki eğitimle bir yere gidemeyeceğini bil.
5) Biraz veritabanı, biraz programlama öğren.
6) Diplomanı al, bidaha da arkana bakma...
Mümkünse okul yıllarını shift + delete yap.





1 2
Del.icio.us
Digg
Facebook
Furl
Google
Blink
Simpy
Spurl
Y! MyWeb